Staudt Gábor kifakadt

A polgárőr-törvényre mutogat a Jobbik, és a Gárdát védi

A Jobbik szerint az Országgyűlés által kedden tárgyalt polgárőrségről szóló törvényjavaslat valódi célja, hogy új polgárőr egyesületek ne jöjjenek létre, a meglévők pedig szorosan állami, kormányzati politikai kontroll alatt legyenek - jelentette ki keddi sajtótájékoztatóján Staudt Gábor.

2011.11.08 15:47MTI

Az ellenzéki politikus szerint erre bizonyíték, hogy a jövőben csak az a polgárőr-egyesület működhet, amely megyei rendőr-főkapitánysággal együttműködési megállapodást kötött és tagja az Országos Polgárőr Szövetségnek is, vagyis ilyen módon az állam szabhatja meg, hogy ki kap ilyen engedélyt.

Staudt Gábor szerint az új szabályozással a kormány a polgárok közrendvédelmi törekvéseinek ellehetetlenítését éri el.

Példaként a Magyar Gárdát és a Szebb Jövőért Polgárőr Egyesületet említette.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.