Megbeszélik a felsőoktatási törvényt

Letörlik a táblát - Navracsics Tibor ma találkozik a HÖOK elnökével

A készülő felsőoktatási törvényről, a jogszabálytervezetnek a hallgatók által vitatott pontjairól tárgyal ma Navracsics Tibor igazságügyi miniszter és Nagy Dávid, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának(HÖOK) elnöke.

2011.10.26 07:09MTI

A közigazgatási és igazságügyi tárca vezetője korábban már részt vett a tárgyalásokon. Az első ilyen egyeztetést a közigazgatási és igazságügyi miniszter kezdeményezésére január 14-én tartották. Akkor a felek megállapodtak abban, hogy a felsőoktatásban érintettek javaslatokat készítenek az ágazat problémáinak megoldására, és ezeket az új felsőoktatási törvény koncepciójával "összegyúrva" készül el az a közös kiindulási alap, amelyre építve folytatható az egyeztetés.

Ezt követően február 4-én volt egy újabb egyeztetési forduló a szakminiszter részvételével. Közben az oktatási államtitkársággal is folytak megbeszélések.

Pénteken Dux László felsőoktatási helyettes államtitkár tárgyalt a hallgatókkal a javaslat két legvitatottabb pontjáról, a hallgatói szerződésről és az önköltséges képzésről. Ezen passzusok, valamint a hallgatói autonómiára vonatkozó tervezett pontok miatt a hallgatók október 27-én demonstrációt tartanak az oktatási államtitkárság épülete előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.