Botrány és szégyen

ÁVH-s táblával keltett botrányt az '56-os megemlékezésen a Jobbik

Az 1956-os forradalom és szabadságharc, illetve a Magyar Köztársaság kikiáltásának évfordulóján rendezett vasárnapi karcagi megemlékezésen egy egyenruhás férfi az egykori Államvédelmi Hatóságra (ÁVH) utaló táblát emelt a magasba a megyei közgyűlés fideszes elnöke, Kovács Sándor beszéde közben.

2011.10.23 16:37MTI

Ezt közölte a polgármesteri hivatal sajtóreferense.

Szilágyi Anikó tájékoztatása szerint a városháza dísztermében tartott ünnepségen a Jobbik helyi szervezetének több tagja is részt vett. Közülük egy katonai egyenruhába öltözött férfi a beszéd közben "Az ÁVH szelleme tovább él!" feliratú táblát emelt a magasba.

A csoport az ünnepi beszéd végén távozott a városházáról.

A megemlékezés a tervezett program szerint egyébként rendben lezajlott.

"Példa nélküli"

A karcagi polgármester példa nélkülinek nevezte, hogy rendzavarásra, pártpolitikai célra használták volna ki a városi megemlékezést. Dobos László ezt annak kapcsán közölte, hogy vasárnap az 1956-os forradalom és szabadságharc, évfordulóján rendezett megemlékezésen egy egyenruhás férfi az egykori Államvédelmi Hatóságra (ÁVH) utaló táblát emelt a magasba.

Dobos László, Karcag polgármestere a közlés szerint az eset után azt mondta, hogy példa nélküli esetről van szó, mivel eddig nem fordult elő, hogy bárki "pártpolitikai akcióra, rendzavarásra használták volna ki a városi megemlékezéseket".

A polgármester szerint aki tiszteli 1956-ot, az tiszteletben tartja a megemlékezést is, és nem téveszti össze a "jelmezbállal". Hozzátette: tisztában voltak azzal, hogy a Jobbik célja a zavarkeltés volt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.