Pintér eltünteti a kellemetlenkedőket

Budapest: lecsapnak a rendőrök a piros lámpáknál koldulókra

Pintér Sándor belügyminiszter kijelentette: december végére eltűnnek a piros lámpánál koldulók a fővárosból.

2011.09.23 14:26MTI

A tárcavezető kifejtette: a rendőrségnek nemcsak a korábban megfogalmazott feladatoknak - így a kisközségek közbiztonságának helyreállításának - kell megfelelnie, hanem új kihívásokkal is szembe kell néznie. Ezek között említette a migráció problémáját, a délről, egyebek mellett Afganisztánból, Pakisztánból érkező illegális migránsok elfogását.
   
Pintér Sándor ismertette: a rendőrség ezzel párhuzamosan megszünteti a piros lámpánál koldulást is. Jelezte: a központból kifelé indulva haladnak a főváros határai felé, és reményei szerint decemberre eléri célját a pénteken elindított kezdeményezés, és eltűnnek a koldulók a piros lámpáktól.
   
Az Országos Rendőr-főkapitányság honlapján közzétett tájékoztató szerint a szórólapot osztogató, szélvédőt mosó és egyéb, hasonló tevékenységet folytatók magatartása szabálysértő. A rendőrség határozott fellépést ígér velük szemben, s nemcsak a jogsértést elkövetőket szólítják fel a tevékenység abbahagyására, hanem az őket megbízó, szerződtető, közvetítő vállalkozásokat is megkeresik, illetve tájékoztatják arról, hogy szabálysértő, amit tesznek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.