Túlgondolták a budapesti fejlesztéseket?

Széttrolizzák a fővárost: összefogásra buzdít Tarlós

Nyílt levélben kéri a Budapesti Önkormányzatok Szövetsége (BÖSZ) elnökségének együttműködését a budapesti fejlesztések ügyében Tarlós István főpolgármester.

2011.09.23 09:45MTI

A városvezető pénteki levelében úgy fogalmaz: "a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kétségtelenül nehéz döntés előtt áll, melynek során a fővárosi közhasznú elképzelések (pl. járműtenderek) jelenleg nem a legkedvezőbb besorolást kapták".

Jelezte: vannak olyan átcsoportosítható uniós források - információik szerint több száz milliárd -, amelyek Budapest számára is elérhetők lennének.

Tarlós István azt írta a BÖSZ elnökségének: "kérem önöket, legyenek segítségemre, hogy miniszter úr döntését együtt megkönnyíthessük. Biztos vagyok benne, hogy miniszter úr is lázasan keresi a megoldást, és maga is szeretne Budapestnek segíteni."

A Magyar Nemzet pénteken számolt be arról, hogy nem tudja támogatni a főváros villamos- és trolibusz-beszerzési tenderét a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium, mert annak forrásigénye (118 milliárd forint) egyedül több, mint a jelenlegi uniós költségvetési ciklusban a közlekedés operatív programban a városi és elővárosi közlekedésre fordítható 98 milliárd forintos keret.

A lap úgy tudja: ha a főváros nem szabja át igényeit, Fellegi Tamás miniszter csak megszorításokkal tudná támogatni a változatlan formában elé kerülő projektet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.