Az 56-osok terén gyűltek össze

Összefogtak a taxisok: több százan demonstrálnak Budapesten

Több száz taxis gyűlt össze Budapesten, az 56-osok terén szerda délután, hogy tiltakozzanak a fővárosi taxisokra vonatkozó rendelettervezet kapcsán.

2011.09.21 15:25MTI

Délután két órára a tér gyakorlatilag megtelt az akcióhoz csatlakozó autókkal. A rendezvény kezdetén a demonstrációt szervező Taxi Gépkocsivezetők Független Szakszervezetének (TGFSZ) elnöke Farkas Zsolt, és alelnöke Fábrás Tibor beszédeikben a fővárosi taxizásra vonatkozóan hatóságilag rögzített árat és létszámszabályozást követeltek.
   
Mint mondták, a rendezvényre a főváros képviseletében, Komáromi Endrét, Fővárosi Taxiállomásokat Üzemeltető Szolgáltató Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetőjét is meghívták, ő azonban azt mondta: nincs felhatalmazása arra, hogy részt vegyen a demonstráción.
   
Fábrás Tibor közölte, "a tér elfoglalására" délután 4-ig kaptak engedélyt, ezt követően elhagyják a helyszínt, azonban, ha demonstrációjuk hangját a főváros nem hallja meg, további akciókat szerveznek.

Fotó: MTI

 

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.