Matolcsy világossá tette: nincs fedezet

Hiller szerint nincs pénz Hoffmann Rózsa terveire

A szocialista Hiller István szerint nyilvánvalóan nincs pénz Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár terveinek megvalósítására.

2011.09.13 13:37MTI

Az MSZP-s politikus keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: bár Hoffmann Rózsa havonta letesz a kormány asztalára egy-egy - vitatható színvonalú - koncepciót a köz- és a felsőoktatás átalakítására, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter oktatási bizottsági meghallgatása világossá tette, hogy nem áll rendelkezésre a megvalósításukhoz szükséges fedezet.
   
Hiller István kifejtette: a közoktatási rendszer Hoffmann Rózsa által tervezett átszervezése mintegy 300 milliárd forintot, azon belül a pedagógus életpályamodell kialakítása több mint 160 milliárd forintot emésztene fel, ám Matolcsy György a bizottsági ülésen ezekre nem tudott pénzügyi garanciát vállalni, többletforrást nem ígért.
   
A korábbi oktatási miniszter szerint az Orbán-kormány veszélyes stratégiát választott: egy működő oktatási rendszert borít fel úgy, hogy a tervezett átalakításhoz szükséges pénz hiányzik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.