Ki a demográfiai problémák felelőse?

"Nem politikai pártoknak szülnek a nők"

A kormánypárt az MSZP közleményére reagálva közölte: a Fidesz tisztában van azzal, hogy komoly demográfiai problémákkal küzd Magyarország, ugyanakkor figyelmezteti a szocialista politikusokat, hogy nem a pártoknak szülnek a nők.

2011.07.20 19:14MTI

A Fidesz-frakció közleménye szerint a Magyarországot sújtó demográfiai problémákért nem a polgári kormány tehető felelőssé, hanem sokkal inkább az előtte regnáló kormányzat és annak téves politikája.
   
A jelenlegi kormány már eddig is több olyan intézkedést hozott, amellyel gyermekvállalásra ösztönzi a családokat: családbaráttá tette az adórendszert, visszaállította a hároméves gyest, támogatja az anyák gyermeknevelői és munkahelyi szerepét - hívták fel a figyelmet.
   
Az MSZP a születésszámok növekedése érdekében arra szólította fel a kormányt, hogy fogadja el a szocialisták adótörvény-javaslatát, folytassa az előző kabinetek által kezdett óvodai és bölcsődei férőhelybővítést, adja vissza a rászoruló gyermekek étkezési alapjából elvett összeget, valamint hajtsa végre a 2005-ben elfogadott, a meddőséggel kapcsolatos problémák átfogó kezelésére vonatkozó országgyűlési határozat eddig meg nem valósult pontjait.
   
Komjáthi Imre, a szocialista párt választmányának tagja közleményével arra reagált, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az év első öt hónapjában csaknem 10 százalékkal kevesebb gyermek született, mint az előző esztendő hasonló időszakában, a halálozások száma pedig mintegy három százalékkal nőtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.