Pályázati pénz-para

Csörte Gyöngyöspatán: nem fenyegette a fideszes a jobbikost

Visszautasítja Balázs József fideszes parlamenti képviselő, hogy megfenyegette volna a jobbikos Juhász Oszkárt, Gyöngyöspata új polgármesterét pályázati pénzekkel kapcsolatban.

2011.07.18 15:10MTI

Juhász Oszkár a Jobbik-elnök Vona Gáborral közös hétfői budapesti sajtótájékoztatón azt mondta, Balázs József, a térség fideszes országgyűlési képviselője telefonon azzal fenyegette meg őt, hogy Gyöngyöspata nem fog pályázati pénzeket nyerni a Jobbik vezetése alatt. Balázs József erre reagálva visszautasította Juhász Oszkár állítását.

Kifejtette: az elmúlt napokban Juhász a Jobbik polgármesterjelöltjeként felhívta őt, és arra kérte, hogy vegyen részt a választási kampánygyűlésén. Erre - mint felidézte - nemmel válaszolt, emlékeztetve a jobbikos indulót, hogy a Fidesznek nincs polgármesterjelöltje a településen.

Hozzátette ugyanakkor azt is, hogy az időközi választás után országgyűlési képviselőként azzal kíván együtt dolgozni, akinek bizalmat szavaznak a gyöngyöspataiak.

Fenyegetés nem történt - jelentette ki. Emellett - folytatta - hangot adott azon véleményének, hogy nem tartja szerencsésnek azokat a kijelentéseket, amelyek a Jobbik-jelölt kiadványaiban "negatív színben tüntették fel őt, rágalmazóak voltak".

Balázs József szólt arról is, hogy a kormányváltás óta Gyöngyöspata három európai uniós projekt lehetőségét nyerte el. Hozzátette, jelenleg is azon dolgozik, hogy öt egymással szomszédos település - köztük Gyöngyöspata - közösen megvalósíthasson egy energiagazdálkodási, -hatékonysági EU-projektet.

A fideszes politikus úgy fogalmazott, ha Juhász Oszkár Gyöngyöspatáért akar dolgozni, akkor annak nem az az útja, hogy a megválasztott országgyűlési képviselőt rágalmazza a kampányban.

Nem engedhető meg, hogy Gyöngyöspata térségében fölénybe kerüljön a Jobbik politikájának gyűlöletkeltő jellege - hangsúlyozta. A több mint 60 százalékos részvétel mellett megtartott vasárnapi időközi voksoláson, Gyöngyöspatán a Jobbik helyi csoportjának vezetője, Juhász Oszkár a szavazatok 33,8 százalékával győzött, ami 433 voksot jelent.

A második helyen a település jelenlegi alpolgármestere, a függetlenként induló Matalik Ferencné végzett 333 vokssal (26 százalék). Eszes Tamás, a Véderő elnevezésű szervezet vezetője a negyedik helyen végzett 134 szavazattal (10,5 százalék).

A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai március elejétől két héten át járőröztek a mintegy 2900 lakosú Gyöngyöspatán, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt. A Jobbik március 6-án - a rendőrség becslése szerint mintegy ezer ember részvételével - tartott demonstrációt, "magyarpárti tüntetést" a községben. Az időközi polgármester-választást azt követően írták ki, hogy április 18-án egészségügyi okokra hivatkozva lemondott Tábi László.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.