Önkormányzati kézben a dunaújvárosi távhő

Öt bűncselekmény miatt tesz feljelentést a Jobbik

A Jobbik büntető feljelentést tesz a dunaújvárosi távhőszolgáltatással kapcsolatban, a párt országgyűlési képviselője szerint ugyanis legalább öt bűncselekmény valósult meg a fűtőerőmű egy részének önkormányzati tulajdonba kerülésekor és azt követően.

2011.07.18 12:51MTI

Hegedűs Lórántné hétfői sajtótájékoztatóján azt mondta: csalás, hivatali visszaélés, vesztegetés, magánokirat-hamisítás, a számvitel rendjének megsértése, valamint hűtlen kezelés egyaránt vélelmezhető a dunaújvárosi fűtőerőmű 49 százalékának 2009-es önkormányzat általi megvétele kapcsán.    

Mint mondta, a város 3,4 milliárd forintért vette meg a kisebbségi tulajdonrészt az Energott Kft.-től, akkora összegért, amelyből egy új fűtőművet is felépíthetett volna, miközben a menedzsment-jogok teljes egészében az eredeti tulajdonosnál maradtak.    

Hegedűs Lórántné hozzátette: az ügylet óta az önkormányzatnak eddig 300 millió forintnyi osztalék járt volna, a vállalat azonban ezt nem fizette ki.    

A politikus kijelentette azt is: bizonyítható, hogy a cég az árképzésénél nem a valós adatokat használja, erről pedig az önkormányzatnak is tudomása van.    

„Tudom, hogy az energetikai lobbinak messze elér a keze, akár egy országgyűlési képviselőt is meg lehet fenyegetni, hogy ne merjen feljelentést tenni” – mondta a képviselő. A kérdés, hogy kapott-e ilyen feljelentést, nem kommentálta.     

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.