A Fidesz-KDNP most is kétharmadot szerezne?

Melyik a legnagyobb ellenzéki párt?

A Nézőpont Intézet szerint minimálisnak látszik az MSZP, a Jobbik és az LMP együttműködésének esélye, mert a három ellenzéki párt támogatottsága közel azonos, így az összefogásnak nem lenne vezető ereje.

2011.07.13 13:47MTI

Egy közvélemény-kutatás alapján a Fidesz-KDNP pártszövetség egy most vasárnapi választáson újra kétharmados többséget szerezne a parlamentben.
   
A július 5-8. között, ezer ember telefonos megkérdezésével készült felmérés szerint az aktív szavazók 60 százaléka a Fideszre, míg 14 százalék az MSZP-re, 12 százalék a Jobbikra, 11 százalék az LMP-re voksolna, vagyis az ellenzéki pártok támogatottsága közötti különbség a statisztikai hibahatáron belüli.
   
A teljes népesség 43 százaléka vallja magát Fidesz-KDNP szimpatizánsnak, ami többszörös előnyt jelent a 9 százalékon álló MSZP-vel, a 8 százalékon álló Jobbikkal és a 7 százalékon álló LMP-vel szemben. A nem szavazók, a bizonytalanok és a rejtőzködők táborához tartozik a teljes népesség harmada (nyolc százaléknyival többen, mint egy hónapja).
   
A Nézőpont Intézet kutatása szerint az érvényesen válaszolók több mint fele (52 százalék) elégedett Orbán Viktor miniszterelnöki munkájával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.