Olcsó munkaerőre fáj a Fidesz foga?

Az MSZP vitára bocsátaná a kormány szakképzési koncepcióját

Az MSZP sürgeti, hogy a kormány hozza nyilvánosságra szakképzési koncepcióját, és vitassa meg azt szakemberekkel és az érintettekkel.

2011.07.19 12:47MTI

Sós Tamás országgyűlési képviselő keddi sajtótájékoztatóján azt mondta: bár a Fidesz-KDNP komoly várakozást keltett a szakképzés átalakításának ígéretével, és Orbán Viktor  miniszterelnök megállapodást is kötött a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével a szakképzési feladatokról, lényeges változások nem történtek ezen a területen.
   
Kitért arra, hogy a parlament őszi jogalkotási tervében szerepelnek a szakképzést érintő törvénymódosítások, a kormány azonban nem hozta nyilvánosságra azt a koncepciót, amely ezek alapjául szolgálhat.

Ezért a szocialista politikus sürgette, hogy a kabinet ismertesse szakképzési koncepcióját, és vitassa meg azt az érintettekkel, pedagógusokkal és más szakemberekkel, ne csak az iparkamarával.
   
Sós Tamás azt is mondta: az eddigi tervekből nem derül ki, hogy a kormány korszerű szakmunkásképzést vagy olcsó munkaerőt akar, a tankötelezettség leszállítása azonban az utóbbira utal.
   
Szólt arról is, az MSZP aggodalommal figyeli, hogy a regionális fejlesztési és képzési bizottságok lényegében nem működnek, illetve hogy a kabinet "lefejezte" a Nemzeti Szak- és Felnőttképzési Intézetet, így a szakképzés háttérintézményének jövője bizonytalan.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.