A nem romákra is odafigyelne a párt

Gyöngyöspatai Jobbik-győzelem: az MSZP összefogásra biztatja a demokratákat

A Heves Megyei Közgyűlés korábbi szocialista elnöke szerint a jobbikos jelölt győzelmével végződő gyöngyöspatai polgármester-választás tanulsága, hogy a demokratikusan gondolkodóknak össze kell fogniuk.

2011.07.19 12:00MTI

Sós Tamás más témában tartott keddi sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva azt mondta: a választási eredmény arra is rámutat, hogy többet kell foglalkozni a falvak és az ott élők problémáival, nemcsak a roma lakosságot kell segíteni, hanem "azokra az emberekre is sokkal jobban oda kell figyelni, akik sok esetben hátrányba kerülnek a kisebbséggel való együttélés során".
   
Kitért arra is, hogy az eredmény a Fidesznek is fricska, de nemcsak a kormánypártnak, hanem minden demokratikus erőnek végig kell gondolnia annak tanulságait.
   
Gyöngyöspatán a több mint 60 százalékos részvétel mellett megtartott vasárnapi időközi voksoláson a Jobbik helyi csoportjának vezetője, Juhász Oszkár a szavazatok 33,8 százalékával győzött. A második helyen a település jelenlegi alpolgármestere, a függetlenként induló Matalik Ferencné végzett (26 százalék). Eszes Tamás, a Véderő elnevezésű szervezet vezetője a negyedik lett (10,5 százalék).
   
A Szebb Jövőért Polgárőr Egyesület tagjai előzőleg március elejétől két héten át járőröztek a Heves megyei településen, állításuk szerint a megszaporodott bűncselekmények miatt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.