Közbiztonság, szólásszabadság, stb.

MSZP: felelőtlen ellenzékiséget felelőtlen kormányzás követett

Az MSZP szerint a Fidesz elmúlt kilenc éve az ország iránti elkötelezettség teljes hiányáról szólt: a jelenlegi kormánypárt ugyanis ellenzékben az "elvtelen", a "szociknak minél rosszabb, nekünk annál jobb szellemiségét valósította meg", míg hatalomra kerülve a dolgozó emberek szerzett jogait, megtakarításait, szólásszabadságát, illetve lét-, vagyon- és közbiztonságát veszi el.

2011.07.18 17:39MTI

Kormos Kata, a szocialista párt szóvivője hétfőn eljuttatott közleményében hangsúlyozza: a Fideszt ellenzékben "egy cseppet sem érdekelte", hogy Magyarország érdekei ellen is tevékenykedik.

Kormányra kerülésük után pedig "hasonlóképpen felelőtlenül viselkednek, a konszenzusnak a legcsekélyebb jele nélkül irányítják az országot". Hozzáteszi: a nagyobbik kormánypárt most is azzal foglalkozik, hogy mit rontottak el a korábbi kabinetek, ahelyett hogy az ország érdekeit figyelembe véve kormányozna. A szóvivő szerint a Fidesz azzal zsarolja és fenyegeti a dolgozókat, hogy indoklás nélkül elveszi munkájukat, ha nem fogják be a szájukat. Elveszi sztrájkjogaikat, népszavazási jogaikat, kisajátítja a közmédiumokat, nehogy szóvá tehessék elégedetlenségüket - jegyzi meg Kormos Kata. Kiemeli: a Fidesz gazdaságpolitikáját arrogancia és dilettantizmus jellemzi, a magyar emberekkel pedig nem törődnek. "A Fidesz zsarolást követően elrabolta 3 millió ember 3 ezer milliárd forintos nyugdíj-megtakarítását, amit a költségvetésen általuk ütött lyuk betömésére fordítottak. Ezzel a rablással tudta csak tartani az elvárt költségvetési hiányt, mivel saját teljesítménye az Orbán-Matolcsy duónak erre nem lett volna alkalmas" - fejti ki Kormos Kata.

"Ideje végre felelősen, szakértelemmel kormányozni, megvédeni a lakosságot a válság utózöngéitől" - fogalmaz Kormos Kata, aláhúzva, hogy még mindig nem késő az MSZP által kidolgozott gazdaságpolitika folytatása, ami szerinte "minden szakértő által elismerten hatékonyabb és igazságosabb megoldást jelentene".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.