Itt a legdrágább az áram Európában?

Jobbik: a multik felemelték, a Fidesz tartósan bebetonozta az energiaárakat

Volner János kijelentette: a Jobbik szerint a multinacionális cégek által önkényesen magasan tartott árakat a Fidesz "tartósan bebetonozta" a magyar energetikai rendszerben.

2011.07.06 14:22MTI

A politikus az Eurostat június végi jelentését idézve felhívta a figyelmet arra, hogy vásárlőerő paritáson számolva Európában Magyarországon a legdrágább az áram és Bulgária után itt a második legdrágább a földgáz. Amíg Európában 2010 második felében átlagosan 7,7 százalékkal emelkedtek az árak, addig Magyarországon 19,6 százalék volt a növekedés.
   
A képviselő úgy fogalmazott, hogy amíg a kormány az egyik oldalról a multinacionális cégek hatalmának megtörését hirdeti, addig a másik oldalról azt lehet látni, hogy a multik extraprofitját „bebetonozta a rendszerbe”.
   
Arra külön felhívta a figyelmet, hogy múlt hét péntek óta az önkormányzati távhőcégeknek is energiaadót kell fizetniük. Nyilvánvaló következménynek nevezte, hogy ezeket a terheket át fogják hárítani a fogyasztókra.
   
A képviselő azt mondta, a Jobbik már korábban is több megoldást javasolt. Ezek közül a legfontosabbnak azt tartotta, hogy európai összehasonlításban kell vizsgálni az energiaárakat és a cégek csak a valóban indokolt működési és tőkeköltségeket érvényesíthessék azokban.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.