Folynak előkészületek

Makó és az országhatár: 2013-ra kész lehet az autópálya

A beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) közölte: az M43-as autópálya Makótól az országhatárig tartó szakasza 2013 májusára készülhet el; már folyik a sztrádaépítés előkészítése, ennek több mint 3,4 milliárd forintos költségét zömében uniós forrásból fedezik.

2011.06.30 12:53MTI

A 23,1 kilométeres Makótól Nagylakig tartó autópálya építéséhez már rendelkezésre állnak a jogerős építési és hatósági engedélyek, elkészült az engedélyezési tervdokumentáció, az örökségvédelmi és környezeti hatástanulmány, valamint elvégezték a tervellenőrzési feladatokat és a szükség szerinti tervfelülvizsgálatot – áll a cég közleményében.
   
Most készül a megvalósíthatósági tanulmány, az UTIBER Kft. a kiviteli tervek előkészítését végzi, és már folyik a terület régészeti feltárása.
   
A beruházás befejeztével lényegesen gyorsabban és biztonságosabban, gyorsforgalmi úton érhető el a magyar-román határ. A térség forgalmi helyzete javul, az országhatárra tartó és az onnan érkező jelentős nehézgépjármű-forgalom is ezen az útszakaszon halad majd – idézte a közlemény Loppert Dániel, a NIF Zrt. kommunikációs vezetőjét.
   
A fejlesztés az Európai Unió támogatásával valósul meg. A beruházás előkészítésére a Közlekedés Operatív Programon belül több mint bruttó 3,4 milliárd forint áll rendelkezésre, aminek 15 százaléka hazai forrás, 85 százalékát pedig az Kohéziós Alap adja.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.