27-szer nem éri meg

Többet visz az M6-os autópálya, mint amennyit hoz

Huszonhétszer többet visz az M6-os autópálya, mint amennyit hoz.

2011.06.24 07:15MTI

. A Napi Gazdaság pénteki számában megjelent cikk szerint az M6/M60-ason úthasználati díjból származó "elméleti" díjbevétel várhatóan 2,44 milliárd forint lesz az idén.

Az állam viszont 2008-ban és 2009-ban az M6-os Érdi-tető-Dunaújváros közötti szakaszára 14,2 milliárd, illetve 16,2 milliárd forint rendelkezésre állási díjat fizetett ki.

Tavaly, a Dunaújváros utáni szakaszok átadása miatt már 36 milliárd forint volt a rendelkezésre állási díj. Az 1305 kilométer hosszú magyarországi autópálya-hálózat 15,5 százaléka az M6/M60-as, a várható díjbevétel azonban csak 5,3 százalék. A Napi Gazdaság közlése szerint a tavaly átadott, több száz milliárd forintból épített autópályát átlagosan naponta nyolcezer autó használta az elmúlt évben.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.