"A használó és szennyező fizet" elv érvényesül

Az M43-as autópálya Szegedet elkerülő szakasza nem lesz ingyenes

Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infrastruktúráért felelős államtitkára Botka László, Szeged polgármestere április 11-én kelt levelére válaszolva közölte: eldőlt, hogy nem lesz ingyenes az M43-as autópálya 5-ös és 47-es főút közötti szakasza, amely Szegedet északról kerüli el.

2011.05.06 19:13MTI

A pénteken kiadott közlemény szerint   Völner Pál tudatta, az elmúlt három évben nem jelöltek ki újabb díjmentes szakaszokat a gyorsforgalmi úthálózaton, például az M7 és az M6 mentén sem.
   
Az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapján olvasható levélben az államtitkár kifejtette, a kormányzatnak nem célja újabb díjmenetes szakaszok kijelölése a gyorsforgalmi úthálózaton. A jelenlegi díjszedési rendszer alapvető átalakításával igazságosabb, a használó és szennyező fizet elv alapján működő rendszert kívánnak mielőbb kialakítani az országban - húzta alá.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.