Unatkozó emberek pótcselekvése a pártszavazás?

Mesterházy szerint Török a magánvéleményét írta meg a Facebookon

Nem a szocialista párt vezetésének álláspontját, hanem magánvéleményét fejtette ki Török Zsolt szóvivő, amikor a Facebookon az MSZP-ben folyó pártszavazást néhány unatkozó ember pótcselekvésének nevezte, és azt állította: a voksolást szorgalmazókat a "Fidesz-Jobbik fizeti".

2011.06.27 14:43MTI

Ezt Mesterházy Attila tudatta hétfői sajtótájékoztatóján, megjegyezve, hogy Török Zsolt már bocsánatot kért szavaiért.
   
A pártelnök kérdésre válaszolva hozzátette: reggel magához kérette a szóvivőt, és "nem túl baráti beszélgetést" folytatott vele a közösségi oldalon megfogalmazott véleményéről. Mesterházy Attila kifejtette: nem elfogadható, hogy bárki így minősítse párttársait, még akkor sem, ha magánvéleményét fogalmazza meg.
   
A pártelnök arról is beszélt: reméli, hogy azok is követik Török Zsolt példáját, és képesek bocsánatot kérni, akik hasonló stílusban nyilatkoznak az MSZP politikusairól, vezetéséről és egyes testületeiről a Facebookon.
   
A szóvivő a már említett kijelentései mellett többek között lükének és majmoknak nevezte a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció Platform által kezdeményezett pártszavazás támogatóit, akik szerinte "kollaborálnak a Fidesz-Jobbikkal", az éhezőknek pedig azt üzenik: "éhezzetek tovább, mi addig pártszavazunk, nem foglalkozunk veletek".
   
Ezt követően a Demokratikus Koalíció közleményt adott ki, hangsúlyozva, hogy a szóvivő a pártszavazáson résztvevő több ezer embert sértette meg. A platform arra kérte az MSZP elnökségét, nyilatkozatban tegye egyértelművé, hogy Török Zsolt a pártvezetés hivatalos álláspontját közvetítette-e, vagy magánvéleményét fogalmazta meg.
   
Török Zsolt hétfőn délelőtt a Facebookon elnézést kért a Demokratikus Koalíció platform vezetőitől, tagjaitól és mindazoktól, akiket megbántott. Mint írta, a "magyar emberekért és az MSZP-ért, mint közösségért érzett szeretet és felelősség miatt" ragadta el a hév, és meggondolatlanul, helytelenül fogalmazva foglalta össze "az utóbbi hetekben a párt szimpatizánsaitól érkező, a pártszavazással kapcsolatos véleményeket".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.