Információk közlésére szólította fel Mesterházy

Pintér nem vesz részt az "őszödi háborúban"

A szaktárca arra reagálva, hogy Mesterházy Attila, az MSZP elnöke arra szólította fel Pintér Sándor belügyminisztert, hogy tegyen nyilvánossá minden, az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatos, rendelkezésre álló információt, közölte: a Belügyminisztérium (BM) nem hajlandó részt venni egyetlen párt belső harcában sem.

2011.06.17 16:19MTI

A minisztérium közleményében hangsúlyozza: a Belügyminisztériumot a kormány és a törvények irányítják, a 2010-es választásokkal véget ért az a korszak, "amikor a titkosszolgálatokat politikai célokra lehetett felhasználni". A szocialisták kíméljék meg az országot a múlt vitáitól - közölték.
   
Mesterházy Attila pénteki sajtótájékoztatóján szólította fel az információk közlésére a belügyminisztert, majd olvasatlanul megsemmisítette azt a borítékot, amelyet Gyurcsány Ferenctől kapott, és amelyben a volt kormányfő állítása szerint azoknak a neve szerepel, akik feltételezése alapján kiszivárogtatták az őszödi beszédet.
   
A vizsgálati anyagok nyilvánosságra hozásának igényét Mesterházy Attila úgy indokolta: szeretnék, ha mindenki világosan láthatná, hogy meddig jutottak a titkosszolgálatok, a nyomozást folytató szervek.

A pártelnök hozzátette, talán még a Fidesznek is érdeke, hogy kiderüljön, "ki volt az a személy, amennyiben a jelentésekből ez kiolvasható, melyik szocialista politikus lehetett", aki kiszivárogtatta az őszödi beszédet.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.