Gyurcsány, az árulkodós

Mesterházy elégette az őszödi bizonyítékokat

Újságírók előtt, olvasatlanul semmisítette meg pénteken Mesterházy Attila azt a borítékot, amelyet Gyurcsány Ferenctől kapott, és amelyben a volt kormányfő állítása szerint azoknak a neve szerepel, akik feltételezése alapján kiszivárogtatták az őszödi beszédet.

2011.06.17 12:08MTI

Gyurcsány Ferenc csütörtökön közölte: valószínűsíti, hogy kik adták át a sajtónak az őszödi beszédről készült hangfelvételt, döntő erejű bizonyíték híján azonban nem nevezi meg őket. Ugyanakkor tudatta, hogy leírta és zárt borítékban elküldte Mesterházy Attilának mindazt, amit az ügyről tud, köztük azok nevét, akik szerinte a beszédet nyilvánosságra hozták.

A pártelnök pénteki sajtótájékoztatóján azt mondta: ha Gyurcsány Ferenc, akinek zárt körben elmondott beszéde nyilvánosságra jutott, nem érzi megdönthetetlennek, és ezért nem hozza nyilvánosságra információit, nem vállalja ennek felelősségét, akkor tőle sem várható, hogy ezt a volt miniszterelnök helyett megtegye.

Ezért Mesterházy Attila újságírók előtt felbontotta, majd olvasatlanul egy iratmegsemmisítőbe tette és ledarálta a korábbi kormányfőtől kapott borítékot.

A belügyminiszter hozza nyilvánosságra az őszödi beszéd kiszivárogtatásáról szóló információkat!

Az MSZP elnöke arra szólítja fel Pintér Sándor belügyminisztert, hogy tegyen nyilvánossá minden, az őszödi beszéd kiszivárogtatásával kapcsolatos, rendelkezésre álló információt.

Mesterházy Attila pénteki sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: talán még a Fidesznek is érdeke, hogy kiderüljön, "ki volt az a személy, amennyiben a jelentésekből ez kiolvasható, melyik szocialista politikus lehetett", aki kiszivárogtatta az őszödi beszédet.

Hozzátette, ha az információk között minősített adatok vannak, azt kezdeményezi: a nemzetbiztonsági szolgálatok a parlament szakbizottságának zárt ülésén adjanak róluk tájékoztatást.

Az MSZP elnöke bejelentette továbbá: vizsgálatra kéri az MSZP-frakció etikai bizottságát is, mivel az ügy a szocialista képviselőcsoportot sározza be.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.