Karakteres baloldali néppárt lesz az MSZP?

Mesterházy nyitott, nemzeti elkötelezettségű szocialista pártot akar

Mesterházy Attila nyitott, demokratikus, nemzeti elkötelezettségű, karakteres baloldali néppártban gondolkodik, ilyennek látná szívesen az MSZP-t.

2011.06.10 14:39MTI

A szocialista párt elnöke erről pénteki sajtótájékoztatóján kérdésre válaszolva beszélt. Mint mondta: az MSZP-nek balközép pártnak kell lennie, amely programalapú szövetséget köthet más demokratikus erőkkel az Orbán-kormány leváltására, de nemcsak arra, hanem arra is, hogy utána "rendbe tegye mindazt, amit a Fidesz-kormány szétrombolt".
   
Mesterházy Attila elmondta: jövő szombaton egésznapos kongresszust tart az MSZP, ahol minden küldöttnek biztosítják a hozzászólás lehetőségét. A tanácskozás fő témája az lesz, hogy "merre tovább, MSZP", kiket és milyen értékek alapján akar képviselni, és ehhez milyen struktúrára van szüksége a szocialista pártnak - fejtette ki.
   
A pártelnök szerint ezt a vitát le kell zárni a kongresszuson. A kongresszus határozatba foglalja az MSZP számára kívánatosnak tartott politikai irányt, arról szavazni fog és a szavazás eredménye mindenkire kötelező - jelentette ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.