Jó oka volt a lemondás benyújtására

Orbánéhoz hasonlít Hoffmann értékrendje

Hoffmann Rózsa úgy véli, sok dologban hasonló az értékrendje és vélekedése a miniszterelnökkel és reméli a jövőben kevesebb akadályt gördítenek majd az útjába.

2011.06.22 14:36MTI

Az oktatási államtitkár ezt egy szerdán megjelent interjúban mondta.
   
A kereszténydemokrata politikus arra a kérdésre, hogy milyen okok vezettek lemondása benyújtásához azt mondta, részletekbe nem menne bele, de jó oka volt rá. Szerinte, aki figyelte az elmúlt hónapok történéseit, azt talán nem érte váratlanul.
   
Hoffmann Rózsa hozzátette: a miniszterelnök megerősítése azt üzeni számára, hogy dolgozzon tovább, méghozzá az eddiginél nagyobb lendülettel. "Régóta tudatában vagyok annak, hogy Orbán Viktor nem véletlenül választott erre a posztra. Úgy vélem, sok dologban hasonló az értékrendünk, vélekedésünk"  - fogalmazott az oktatási államtitkár.
   
Hozzátette: eddig is érezte a támogatását, a hétfőn napon ez még határozottabban nyilvánvalóvá vált, ami igen nagy erőt jelent. "Remélem, hogy ezek után kevesebb akadályt gördítenek majd az utamba. Lojalitásom a miniszterelnökhöz megkérdőjelezhetetlen volt eddig is, és ez mit sem változott az elmúlt napokban" - mondta Hoffmann Rózsa.
   
Egy hírportál hétfőn írt arról, hogy kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára, aki levelében azt is összefoglalta, milyen okok vezettek döntéséhez.

A hírportál úgy értesült, hogy a kereszténydemokrata Hoffmann Rózsa jelezte, nem érez elég támogatottságot munkája folytatásához. Az oktatási államtitkárság megerősítette, hogy az államtitkár felajánlotta lemondását Orbán Viktornak.
   
A miniszterelnök szóvivője hétfő délután azt közölte: az oktatási államtitkárt Hoffmann Rózsának hívják, és "így fog ez maradni még hosszú időn keresztül".
   
Lázár János a Fidesz frakcióvezetője kedden azt mondta, Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár az egyik legmegbecsültebb tagja a kormányzatnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.