Pokorni miatt bontaná "a frigyet"

A KDNP veztetője megérti Hoffmann lemondását

Kilátásba helyezte lemondását a miniszterelnöknél Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztériumának oktatási államtitkára.

2011.06.20 11:20MTI

Az államtitkár levelet küldött Orbán Viktornak, amelyben összefoglalta, milyen okok vezettek döntéséhez. Az index.hu úgy tudja, hogy Hoffmann Rózsa jelezte, nem érez elég támogatottságot munkája folytatásához.

A hírportál emlékeztet arra, hogy Hoffmann Rózsát két hete súlyos erkölcsi vereségként érte az, hogy a Fidesz etikai bizottsága nem állt mellé az oktatásügy fennhatóságáért indított csatájában.

A KDNP-s államtitkár példátlan módon koalíciós társa, a Fidesz alelnöki posztját betöltő Pokorni Zoltán ellen kezdeményezett eljárást, de az etikai testület nem találta megalapozottnak a vádjait.


Az oktatási államtitkárság hétfőn megerősítette, hogy Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár levélben felajánlotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek; részleteket nem közölnek.

A sajtóirodán azt mondták, amíg a személyes találkozóra a kormányfővel nem kerül sor, addig mást nem kívánnak mondani az ügyben.

A megbeszélésnek egyelőre még nincs kitűzve az időpontja.

Információk szerint Hoffmann Rózsa döntésében szerepet játszott a Fidesz etikai bizottságának közelmúltban hozott döntése, amelynek értelmében Pokorni Zoltán, a Fidesz alelnöke nem követett el etikai vétséget.

A volt oktatási miniszter ellen Hoffmann Rózsa azért kezdeményezett eljárást, mert az Országgyűlés szakbizottságának kormánypárti elnöke a médiában többször bírálta az államtitkárság intézkedéseit, tervezeteit.

A KDNP frakcióvezetője megérti Hoffmann Rózsa lépését, de nem ért egyet vele

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) frakcióvezetője megérti Hoffmann Rózsa oktatási államtitkár lépését, de azzal nem ért egyet. Harrach Péter azt mondta, a frakció az államtitkár mellett áll, és azt javasolja, vonja vissza elhatározását.

A kisebbik kormánypárt frakcióvezetője hétfőn úgy fogalmazott: Hoffmann Rózsa nyugodt körülmények között, hatékony, szakmai munkát szeretett volna végezni, de ehelyett a folyamatos, szervezett és nemtelen támadások ellen kellett védekeznie.

A frakció továbbra is Hoffmann Rózsa mellett áll, és azt javasolja, hogy vonja vissza elhatározását - tette hozzá a KDNP képviselőcsoportjának vezetője. Harrach Péter Hoffmann Rózsáról úgy fogalmazott: "megnyugtató számunkra, hogy a minisztere és a miniszterelnök egyaránt bízik szakmai tudásában és emberi helytállásában".

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.