Nincs vétség - Hoffmann bukott

Nem koppint Pokorni orrára a Fidesz etikai bizottsága

Nem állapított meg etikai vétséget Pokorni Zoltán alelnökkel szemben a Fidesz etikai bizottsága Hoffmann Rózsa KDNP-s oktatási államtitkár kezdeményezése nyomán.

2011.06.07 15:25MTI

Az információt az etikai bizottság elnöke megerősítette.

Kontrát Károly
közölte: az etikai bizottság azt állapította meg, hogy Pokorni Zoltán nem követett el etikai vétséget. A vezető kormánypárt budapesti, Szentkirályi utcai székházából a mintegy másfél órás tanácskozás után távozó Pokorni Zoltán újságíróknak mindössze annyit mondott, van elég munkája az oktatás területén, ezért nem foglalkozik az őt "meghurcoló eljárásokkal".

Hoffmann Rózsa
távozóban arra a kérdésre, hogy hogyan értékeli a testület döntését, azt válaszolta: "eddig sem nyilatkoztam erről, és tartom magamat ehhez ezután is". Mint mondta: azért kezdeményezte az etikai bizottság tárgyalását, hogy a nyilvánosság kizárásával öntsenek tiszta vizet a pohárba. Arra, hogy ez sikerült-e, úgy reagált, minden tisztázó beszélgetés ezt a célt szolgálja, "úgyhogy ez azért sikerült". Megjegyezte, ha szükséges, nyilván lesz még tisztázó beszélgetés, "hiszen kultúremberek tárgyalnak egymással".

Befuccsolt a puccs?


A Fidesz etikai bizottsága külön-külön hallgatta meg a két érintettet.

A Magyar Hírlap május végén hozta nyilvánosságra, hogy a KDNP-s oktatási államtitkár - aki kettős, fideszes és KDNP-s párttagsággal rendelkezik - etikai eljárást akar indítani a fideszes Pokorni Zoltánnal, a parlament oktatási bizottságának elnökével szemben.

Pokorni Zoltán ezzel összefüggésben május 26-án úgy nyilatkozott, sem oktatási államtitkár, sem miniszter nem kíván lenni, az oktatási bizottság elnökeként él azzal a lehetőséggel, hogy megfogalmazza álláspontját oktatási kérdésekben.

Az oktatásért felelős államtitkár május 31-én azt közölte, szándéka nem változott, a nyilvánosság kizárásával kívánja tisztázni, helyes vagy helytelen, ha az Országgyűlés szakbizottságának kormánypárti elnöke folyamatosan a médiában bírálja a kormány és az államtitkárság intézkedéseit, tervezeteit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.