Az államtitkár marad

LMP: a miniszterelnök sürgősen fogadja el Hoffmann Rózsa lemondását!

Az LMP szerint a miniszterelnöknek sürgősen el kellene fogadnia az oktatási államtitkár lemondását.

2011.06.21 13:05MTI

"Hoffmann Rózsa részéről logikus lépés volt, hogy felajánlotta lemondását. Amit tett, azzal ártott. Amit elmulasztott, azzal is - olvasható Osztolykán Ágnes (LMP) közleményében.
   
A politikus szerint jól jellemzi "az új pártállamot", hogy az oktatási államtitkár lépésének oka nem az általa fémjelzett oktatáspolitika kudarca, hanem a Fidesz etikai bizottságának döntése.
   
Az LMP a közleményben felsorolta kívánalmait Hoffmann Rózsa utódjával kapcsolatban. Ezek között szerepel, hogy "nem azt nevezi majd törvényelőkésztésnek és konzultációnak, amikor meg nem nevezett szakértőivel titokban beszélget" és nem a gazdagoknak nyújtott adókedvezményekért, hanem a pedagógusok béremeléséért fog harcolni.
   
Az ellenzéki párt ugyancsak elvárja az új oktatási államtitkártól a többi közt azt, hogy képes legyen a Pénzügyminisztériummal megértetni: a kormánynak nemcsak morális kötelessége, de foglalkoztatáspolitikai szempontból érdeke is, hogy az oktatásügynek ne kevesebb, hanem több jusson, valamint azt, hogy ne csak beszéljen az óvoda fontosságáról, hanem minden 3 éves gyerek számára elérhetővé is tegye azt, az alapítványi iskolákat pedig ne lehetetlenítse el.
   
Az oktatási államtitkárság hétfőn erősítette meg, hogy Hoffmann Rózsa államtitkár levélben felajánlotta lemondását Orbán Viktor miniszterelnöknek. Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője később azt közölte: Hoffmann Rózsa marad az oktatási államtitkár.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.