Váltson a nagyobb biztonságért!

Kivonják a forgalomból a régi gyereküléseket

Aki új gyerekéhez régi ülést használ, sürgősen cserélje le a biztonsági eszközt: április elsejétől ugynanis a korábbi üléseket (és ülésmagasítókat) nem lehet használni az EU-ban. Csak az újabb szabványnak megfelelő kisszékbe ülhetnek a csemeték.

2008.03.25 17:35ma.hu

Az ADAC német autóklub fontos változásra figyelmeztet: a korábbi szabványok szerint készült gyerekülések nem használhatók április elsejétől - ezek az ECE 44/01, és az ECE 44/02 előírásai szerint készült ülések. Amely szabványok már kissé elavultnak számítanak - több mint tizenhárom év után ez érthető is. Az új biztonsági előírásoknak már nem felelnek meg - így a cerével jól járnak a gyártók, a kereskedők, és a gyerekek is - hiszen az új szabvány érthetően még szigorúbban védi épségüket.

Ennek megfelelően mielőbb a 44/03 és 44/04-es szabványúakra kell váltani - aki ezt elmulasztja, pénzbírságra számíthat - és nem csak Németország területén, hanem idehaza is (az EU-szabványokkal nem lehet, biztonsági előírásokkal nem érdemes viccelni...).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.