Két hét szünet a Chryslernél

Júliusban bezár a Chrysler

Júliusban bezárják a Chrysler összes gyárát - két hétre, hogy a cég tetemes veszteségeit tovább csökkentsék. Pedig tavaly már 12 000 munkahelyet is leépítettek, de ez sem volt elég. Szinte drukkolni kell, hogy tényleg csak két hét legyen.

2008.03.14 19:45ma.hu

Két hétre bezárják júlisuban a Chrysler minden gyárát, mivel a tavalyi 12 000 fős elbocsátások után sem elég megnyugtató a vállalat mérlege. A Cerberus (nomen est omen) nevű befektetési cég által irányított autócég ráadásul további karcsúsításokat is tervez.

Újabb álláshelyeket akarnak megszüntetni, és erről gőzerővel győzködik az alkalmazottakat is. A számára egyetlen örömtelinek mondható hír az, hogy a problémával nincs egyedül. A Ford és GM is hasonló gondokkal küzd mostanában.

Ami az elbocsátott munkatársaknak valószínűleg soványka vigasz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.