600 ezer autó megy vissza a garázsba

Újabb visszahívás a Nissannál

A Nissan 600 ezer személyautót hív vissza Észak- és Dél-Amerikában, illetve Afrikában az akkumulátoroknál, illetve a kormányműnél tapasztalt problémák miatt.

2010.11.12 12:12MTI

A társaság pénteki közlése szerint a visszahívás 303 ezer Frontiert és 283 ezer Xterrát érint, az autók kormányművében több elemet ki kell cserélni.

Azokról a modellekről van szó, amelyeket a Nissan amerikai gyárában Smyrnában gyártottak 2001 július és 2005 január között, valamint a brazíliai Curitibában lévő Nissan gyárban állítottak elő 2001 november és 2008 június között.

Egy másik visszahívás során közel 20 ezer Sentra típusú autót rendelt be a gyártó az akkumulátor kábeleinek hibája miatt.

A Nissan közlése szerint ezek a problémák eddig nem okoztak balesetet. A japán autógyár alig néhány napja jelentett be milliós visszahívást: világszerte 2,14 millió autóját ellenőrizteti gyújtásproblémák miatt.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.