Hitler törvénye védi

Náci háborús bűnös virágoztatta fel az Audit

Klaus Carel Faber a Gestapo kötelékein belül egy holland koncentrációs táborban "tevékenykedett"

2010.07.09 09:02autolabor.hu

A hírről a brit The Sun bulvárlap számolt be. A képen látható Klaus Carel Faber elítélt német háborús bűnös, egy holland koncentrációs táborban a Gestapo tisztjeként zsidók kivégzéséért felelt. 

Ugyanabban a táborban tevékenykedett, amelyben Anne Frankot is fogva tartották, mielőtt Auschwitzba deportálták. 

Fabert 22 ember megöléséért ítélték el, bár nyilvánvaló volt, hogy többször ennyi megöléséért volt felelős. A férfit azonban így halálbüntetés helyett csak életfogytiglanra tudták büntetni, börtönéből viszont 5 társával együtt megszökött. 

Németország volt a célja, ahol külföldi állampolgárként nemhogy bírósági tárgyalás nem várt rá, hanem egyenesen hősként fogadták.
 
Az Audi ingolstadti főnökségén helyezkedett el, céges autót is kapott, egy korabeli VW Golfot. Fabert, az ötödik legkeresettebb náci háborús bűnöst Hitler egyetlen életben lévő törvénye védi: miután külföldiként lett SS önkéntes, nem adható ki külföldi hatóságnak. 

A német ügyészség pedig népirtás helyett csupán emberölésért helyezte vád alá, amely meg már rég elévült, így Fabert nem lehet bíróság elé állítani.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.