Jud Süß

Bíróság elé áll a náci filmek vetítője

Szerzői jog megsértése miatt hamarosan bíróság elé áll Gede Tibor, az antiszemita könyvek és filmek kiadásáról elhíresült Gede testvérpár egyik tagja.

2010.06.19 08:19Népszava

Erről értesült a Népszava.

A lap a szombati számában azt írja, hogy "a Fővárosi Főügyészség megerősítette: a budapesti V. és XIII. kerületi ügyészség január végén nyújtott be vádiratot a férfi ellen, szerzői jog megsértésének vétsége miatt a Pesti Központi Kerületi Bíróságon".

A vádirat szerint az általa 2008 nyarán bemutatott Jud Süß című náci propagandafilmet anélkül hozta forgalomba, illetve vetítette le, hogy a szerzői jog jogosultja erre engedélyt adott volna.

Gedééket a film jogtulajdonosa, a németországi Friedrich Wilhelm Murnau Alapítvány jelentette fel, mert tavaly nyáron nemcsak engedély nélküli vetítéseket szerveztek – melyre ezer forintért lehetett bejutni –, hanem vállalkozásuk, a Gede Testvérek Bt. még árulta is a filmet, lakásukon több tucat DVD-t foglalt le a rendőrség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.