Szárnyal az orosz autópiac

Oroszországban 31 százalékkal nőtt az új autók eladása májusban

Oroszországban 31 százalékkal bővült az új autók eladása éves szinten májusban - közölte az Oroszországban működő nagy külföldi cégek szövetsége, az Associaton of European Businesses (AEB) kedden.

2010.06.08 17:30Gaál Kata

Az áprilisi eladások 20 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbit. Ekkor volt először éves szintű emelkedés másfél éven belül. Az idei első öt hónapban az új autók értékesítése 5 százalékkal maradt el a tavalyi év azonos időszakához képest.

A májusi eladások növekedéséhez lényegesen hozzájárult, hogy Oroszországban március 8-án elindult a roncsprémium program a belföldi autóipar fellendítése céljából.

Aki tíz éves, vagy annál idősebb autóját leadja a roncstelepen, az 50 ezer rubelt, 1.700 dollár kap új gépkocsi vásárlására.

A programra, amely 2010. november 1-ig tart, 270 millió eurónak megfelelő összeget szán a kormányzat. A gépkocsi kora mellett a másik feltétel, hogy csak orosz gyártmányú autót lehet vásárolni.

Májusban az AvtoVAZ, amelyben 25 százalékos részesedése van a Renault-nak, 62 százalékkal növelte új autóinak az eladását.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.