Magyarországé romokban, Kína virul

Tartja lendületét a kínai autópiac

Áprilisban 40 százalékkal nőtt a hazai gyártású autók eladása Kínában 2009 azonos időszakához képest és közel 10 százalékkal az előző hónaphoz viszonyítva - jelentette a kínai ágazati kutatóközpont (CATRC) kedden.

2010.05.06 08:22MTI

A Kínában előállított járművekből áprilisban 1,39 millió darabot értékesítettek belföldön, ami 9,8 százalékkal haladja meg a márciusi eladásokat és 40 százalékkal a tavaly áprilisi forgalmat. 

A kínai autógyárak 1,52 millió darab gépkocsit gyártottak áprilisban, 9,82 százalékkal kevesebbet, mint márciusban, de még mindig 35 százalékkal többet, mint a tavalyi év azonos időszakában. 

A CATRC igazgatója Csao Hang (Zhao Hang) májusra további forgalomemelkedéssel számol, amit a gyártók kedvezményes ajánlataira, a napokban befejeződött pekingi autókiállításon tapasztalt érdeklődésre, a többtucatnyi új modell megjelenésére alapoz. 

Csao szerint 2010-et - a gazdaság pozitív alakulásának, az állóeszköz beruházásoknak, és a kormányzati fogyasztást ösztönző intézkedéseknek köszönhetően - a piac további gyors bővülése fogja jellemezni.
 
A CATRC statisztikái szerint a kínai gyártású autók száma január és április között megközelítően 70 százalékkal nőtt éves viszonylatban, a belföldi eladások elérték a 4 millió 860 ezer darabot. 

A készlet április végén 1 millió darab körül volt...

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.