Vezetés közben nem mindig az útra figyelünk

Az autóvezetők 15 százaléka szexelt már vezetés közben

Egy nemzetközi felmérés szerint az autóvezetők 15 százaléka elismerte: előfordult, hogy szexelt vezetés közben - írta a Népszava.

2010.06.07 09:51Népszava

A lap hétfői számában idézik egy fülhallgatókat gyártó dán cég által az Egyesült Államokban és öt másik országban 1800 sofőr megkérdezésével készült felmérést, amelyből kiderült, hogy számos dolog vonja el a figyelmüket vezetés közben. A gépkocsivezetők 28 százaléka mondta, hogy már SMS-ezett vezetés közben, míg fésülködésről 23 százalék, arcfestésről 12 százalék, újságolvasásról 10 százalék, videojátékról 5 százalék nyilatkozott. A felmérés szerint a leggyakoribb tevékenység, amely előfordul vezetés közben, az evés (72 százalék) és az öltözködés (35 százalék).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.