Kevesebb balesetet okoznak a nők?

Érdekességek a nők és a férfiak autóvezetési szokásairól

A nők kisebb valószínűséggel okoznak balesetet és kevésbé agresszívak az utakon, mint a férfiak - derült ki az egyik vezető flotta- és járműkezelő vállalat által közzétett felmérésből.

2010.03.04 17:00MTI

A LeasePlan Hungária Zrt. által üzemeltetett céges autók vezetőinek baleseti statisztikája közel megegyező a KSH országos adataival. Ezek szerint hazánkban a férfiak átlagosan gyakrabban, közel háromszor akkora arányban okoznak közúti balesetet, mint a nők. Ez talán abból is adódhat, hogy a felmérés szerint a nők sokkal kevésbé agresszívak vezetés közben, mint a férfiak, ugyanakkor több inzultusnak vannak kitéve - közölte a felmérés kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel.

Hosszabb út előtt a céges autót használó nők sokkal ritkábban ellenőrzik a megfelelő keréknyomást, és a kisebb hibák önálló elhárításában is jelentősen lemaradnak férfi társaik mögött. A céges autók esetében a leggyakrabban előforduló színek a fekete és a fehér különböző árnyalatai. Míg a férfiak 70 százaléka inkább fehér autóba ül, addig a nők 53 százaléka a fekete autót választja. Teljesen azonos ugyanakkor a céges gépkocsik motorizáltsága, ha a sofőrök nemét vesszük figyelembe.

Az átlagos motorteljesítmény a nők és a férfiak esetében is 114,2 LE. Fontos megjegyezni azonban, hogy az egyes vállalatok által követett cégautó szabályzatok nagyban megkötik a használók választási szabadságát egyebek között a motorméret kiválasztásnál is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.