Szőkék előnyben!

A tükör sem a smink miatt van: balesetek vezetés közbeni szépészkedés miatt

Évente félmillió autóbalesetet okoznak rúzsozással, púderezéssel, szemkifestegetéssel a nők Nagy-Britanniában.

2009.11.01 10:48MTI

Vezetés közben sminkelnek, a visszapillantó tükröt nem arra használva, amire való, a maguk előtti forgalomra pedig alig ügyelnek. A felmérés 4 ezer nő megkérdezésén alapult, a Diamond biztosító végeztette. A nők 20 százaléka bevallotta, hogy sminkelgeti magát vezetés közben, sőt, 3 százalék már okozott is emiatt balesetet.

Leginkább a 17-21 év közötti korosztály az, amelyiknek a biztonságos vezetésnél fontosabb a szépség.

A Diamond igazgatója, Sian Lewis igen aggasztónak minősítette az eredményt. "Bár a nők híresek arról, hogy egyszerre több dolgot is tudnak csinálni, az autóvezetés közbeni sminkelést nem kellene gyakorolniuk" - idézte Lewist az Ananova brit hírügynökség.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.