Amerikában gyártják az Ampera-t és a Volt-ot

A GM nem Európában gyártja elektromos modellje európai verzióját

A General Motors (GM) a Financial Times Deutschland hétfői számának jelentése szerint nem Európában fogja gyártani tervezett elektromos autójának európai verzióját.

2010.04.12 16:46MTI

A lap értesülése szerint az Opel igazgatója, Nick Reilly nem számol azzal a lehetőséggel, hogy a Chevrolet Volt testvérmodellje, az Opel Ampera a németországi Bochumban vagy a nagy-britanniai Ellesmere Port üzemben készülne. Ehelyett az európai modellt belátható időn belül kizárólag a szerkezetazonos amerikai modellel együtt az Egyesült Államokban készítik majd.

A várhatóan alacsony értékesítési szám miatt egyelőre nem lenne gazdaságos gyártósort telepíteni Európába - értesült a lap a GM belső forrásaitól. Az Ampera a tervek szerint jövőre kerülne piacra, a Volt gyártása pedig már meg is kezdődött Detroitban. A Volt értékesítését novemberben kezdik meg az Egyesült Államokban.

A GM mindkét modell, a Volt és az Ampera értékesítését is tervezi Európában. Az Opel szóvivője megerősítette a lap értesülését, hogy az európai gyártóbázis létrehozása az értékesítési számon múlik. Klaus Franz, az Opel üzemi tanácsának elnöke a lapnak kijelentette: "Úgy gondolom évi 30-40 ezer autó esetén lehet szó európai gyártásról" - mondta. A lap más szakértőktől ennél magasabb termelési küszöböt idéz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.