84 százalékkal több a négy kerék

Továbbra is szárnyalnak a kínai autóeladások

Az idei év első két hónapjában is tartották magas szintjüket a kínai autóeladások: az egy évvel korábbihoz képest januárban és februárban 84 százalékkal több, 2,9 millió autót adtak el.

2010.03.09 15:15MTI

Az autógyártás az első két hónapban 92 százalékkal, 2,82 millióra nőtt. Az értékesítés szárnyalását az adócsökkentés és a roncsautó-program ösztönzi a világ immár legnagyobb autópiacán.

Tavaly - az egy évvel korábbihoz képest 45 százalékos növekedéssel - 13,6 millió járművet értékesítettek Kínában, ezzel az ázsiai ország lekörözte az Egyesült Államokat, ahol 2009-ben csak 10,4 millió autót adtak el.

Kínában jelenleg a magánfogyasztásban a kisautók, a vállalkozásoknál a kisteherautók fogynak a leginkább, mivel az adó- és egyéb kedvezmények az üzemanyag-takarékos autókra vonatkoznak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.