Tesla Roadsterrel falták a kilométereket

Rekord született: 501 kilométert tettek meg egyetlen feltöltéssel!

Az egyik legrangosabb, alternatív meghajtású járművek számára rendezett ralin, a Global Green Challenge-n Simon Hackett és Emilis Prelgauskas elektromos Tesla Roadsterükkel 501 kilométert tettek meg egy feltöltéssel.

2009.10.30 13:02autoblog.hu

Ez a távolság a szériagyártású elektromos autók között abszolút rekordnak számít. A páros az ausztráliai Alice Springstől Coober Pedy-ig jutott el, 501 kilométer megtétele után 3 mérföldes hatótávolságot mutatott a Roadster fedélzeti számítógépe.

Az eredményt többen is hitelesítették és filmre is vették. A Tesla eddig 900 Roadstert szállított ki ügyfeleknek, s idén júliusban már profitot realizálhatott. A Roadster modell számos mai sportkocsinál gyorsabb, ugyanakkor hatszor hatékonyabb, mint egy hagyományos sportautó.

Lítium-ion akkumulátorai több mint 320 kilométeres hatótávolságot garantálnak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.