Tesla akkumulátort kap az elektromos Smart

30 KW-os és konnektorról tölthető lesz a kis kocsi

A Smart második generációs Fortwo Electric Drive első példánya november közepén, Franciaországban gurul le a gyártósorról - tájékoztatta a sajtót a gyártó.

2009.08.23 10:56autolabor.hu

Az elektromos meghajtású kiskocsi Tesla akkumulátorokkal érkezik, Európában csak nagyvárosokban kínálják majd (először Berlinben), 2012-től azonban bárki bárhol hozzájuthat majd. A konnektorról tölthető Smart 30kW-os (41 lóerős) motorral lesz szerelve, nyomatéka 120 Nm.

Gyorsulása 0-60 km/h viszonylatban 6.5 másodperc, végsebessége éppen 100 km/h. Az akkumulátorokat 220 Voltos konnektorról lehet tölteni, 3 óra töltés alatt 30-40 km távot „rakhatunk” az autóba. Egy teljes éjszakás, 100%-os feltöltés után 115 km-t tehetünk meg a Smarttal. A Smart kiszámolta azt is, hogy az autójával 2 euróért tehetünk meg 100 km-t, aminél 2 liter benzin is többe kerül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.