2013-ban kerülhet piacra az első elektromos autó

Német ösztönző program az elektromos autók értékesítésére

A német kormány ösztönözné az elektromos autók értékesítését, az erről szóló tervezet szerint 2020-ra 1 millió ilyen kocsi lehetne forgalomban országszerte.

2009.08.19 18:08MTI

Az AP hírügynökség szerdai jelentése szerint a program 2012-ben indul, pénzügyi részleteit a következő, őszi ülésszakban tárgyalják. Az AP által megszerzett dokumentum szerint a program célja, hogy pozitív hatást gyakoroljon a befektetési döntésekre, biztosítékot nyújtson a gyártóknak és támogassa az elektromos autók értékesítését.

A Volkswagen AG korábban azt jelezte, 2013-ban kerülhet piacra első elektromos autója, a Daimler AG a kaliforniai székhelyű autógyártó, a Tesla Motors társasággal végez közösen fejlesztéseket. Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke és Joe Biden alelnök augusztus elején hirdetett egy 2,4 milliárd dolláros költségvetésű programot az elektromos autók gyártásának támogatására, fellendítésére.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.