Már nem kell találgatni

Elképesztően gyönyörű! Íme a BMW Vision!

Hihetetlen munkát végeztek a bajorok, a Vision koncepció az elmúlt évek egyik legizgalmasabb próbálkozása.

2009.08.31 17:28ictpress

Több hónapnyi találgatás és néhány képrészlet után a BMW ma bemutatta a Frankfurtban kiállításra kerülő Vision EfficientDynamics modellt.

A konnektorról tölthető hibrid feltörli a padlót az M3-as BMW-vel: 4.8 másodperc alatt gyorsul 100-ra, fogyasztása pedig mindössze 3.7 liter 100 km-en.

Az autóban egy 1.5 literes turbódízel ketyeg, amely 163 lóerőt és 290 Nm nyomatékot tud, az erőátvitelről 6 sebességes DCT váltó gondoskodik.

A BMW ráadásul azt is elárulta, hogy a Vision-höz nem az X6-osban debütáló hibridrendszert párosítják majd, hanem egy vadonatúj, sokkal erősebbet.

A rendszer még fejlesztés alatt van, az ActiveHybrid 7-ben lesz először kapható.

A 7-esben egy 30 lóerős elektromos motort helyeztek a váltó és a benzinmotor közé, míg egy másik, 80 lóerős erőforrást az autó elejébe helyeztek, összesen 356 lóerő teljesítményt és 800 Nm nyomatékot elérve.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.