15 százalékkal gazdaságosabb a luxus BMW

455 lóerős a BMW hibrid 7-es

Az X6-os után a BMW a zászlóshajóját is felvértezte hibrid technológiával.

2009.08.13 19:14autolabor.hu

Ezúttal azonban teljesen más, a Mercedes-Benzzel közösen kifejlesztett technológiát használtak: az elektromotor lítium-ionos akkumulátorokból táplálkozik (ezzel szemben az X6 nikkel metal hidridet használ), a benzint pedig egy 4,4 literes V8-as emészti fel. Az autó 455 lóerős teljesítmény leadására képes, ebből 440 a V8-asból származik.


A BMW állítása szerint a luxus szedán 15%-al gazdaságosabb, 11,7 liter üzemanyagot fogyaszt 100 kilométeren, és 4,8 másodperces 100-ra gyorsulásra képes. A BMW ActiveHybrid 7 nyújtott karosszériával is elérhető lesz az év végétől.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.