VW Bogár: élt, él, élni fog

Folytatódik a Bogarak gyártása

Bár a világpiacot nem rengette meg a Volkswagen Beetle, és kultusza is elmarad a minden tisztességes ember szívét megdobogtató Bogárétól, a Volkswagen nem tett le a márkáról. Lesz még újabb generációja is.

2008.02.07 16:12ma.hu

A Volkswagen Bogarakat nem kell senkinek bemutatni: az autó, amit nem lehet nem szeretni. Na jó, lehet, de az nem az igazi ellenérzés - a Bogár az Bogár, és nem csak az 53-as számot viselő Herbie miatt.

Hasonlóan gondolkodhatnak a Volkswagennél is. Bár a New Beetle névre hallgató modell is tíz éves, a cég nem dobja sutba terveit. Pedig többen úgy gondolták, a lassan kifutó kocsikhoz már nem nyúlnak: a mór megtette kötelességét (már ha: népszerűsége messze elmarad a legendás őstől, legalábbis számszakilag - azt az aurát pedig nem lehet újra kitalálni...). Egymillió példány után nem is lenne csoda.

De bejáratott brandet kár lenne feladni: aVolkswagennél is megerősítették a hírt, hogy dolgoznak a Bogár-utód utódján. Ennél sokkal többet egyelőre nem tudni: gyaníthatóan ez is Mexikóban készül majd, de hogy még mindig Golf-alapokon, vagy új padlólemezre - nos, ez egyelőre titok.

Ha a báj marad, szinte mindegy is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.