A nagymacska ugrani készül

Új modellek tömkelege érkezhet a Jaguartól

A Tata nem csak az olcsó, kicsi városi autók szegmensében szolgálhat figyelemreméltó meglepetésekkel: mivel megszerezte a Jaguart, az elit és egyedi kocsik piacán is érdemes lesz felkészülni az India felől érkező kihívásokra.

2008.02.06 11:00ma.hu

A Jaguarnál korábban is szerettek volna egyedibb és izgalmasabb modelleket gyártani, ám a Ford, korábbi tulajdonosa nem repesett az elképzeléstől: úgy gondolták, túl veszteséges a cég ahhoz, hogy nagyon egyénieskedni próbáljon. A márkanevet és a mögötte álló tudást megszerző Tata azonban valószínűleg másként áll a kérdéshez: utat enged az egyénibb elképzeléseknek.

A Jaguar XJ utódja már készül, a sejtelmes X351 néven, könnyebb és merevebb alumíniumvázzal, és teljesen saját formavilággal. Tesztelik már az XKR-R-t is, ami (minő meglepetés): az XKR kupé párja lesz. Ebben a kocsiban lesz először a gyár új V8-as motorja:ötliteres, ötszáz lóerős, ami akár háromszáz kilométeres óránkénti sebességet is képes kisajtolni a kocsiból.

Sőt: nem kizárt egy, a Mercedes CLS-hez vagy a Porsche Panamerához hasonló kupéváltozat sem, szintén az XK alapjain.

Sőt, még mindig van másik: terjengenek pletykák az XF család összkerekes bővítéséről, sőt, egy új sportkocsival, már az XF alapjain. Az új csoda acélvázzal készül majd, V6-os és V8-as motorokkal, és nem kisebb márka ellen készül csatába szállni, mint a Porsche 911.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.