Rakétaként megy a sportos szedán

Itt a 400 lóerős Mitsubishi Evo

Az eddigi leggyorsabb és legerősebb szériagyártású Mitsubishi Lancer Evót ismét a britek jegyzik. A szigetországban júniustól kapható Evo X FQ-400 2 literes turbómotorja pontosan 403 lóerős és 524 Nm nyomatékot szolgáltat.

2009.06.02 13:47autoblog.hu

Ezzel a sportos összkerekes szedán rakétaként megy, mindössze 3,8 másodperc kell neki a 100 km/órás sebesség eléréséhez. A plusz 100 lóerőt többek között nagyobb befecskendezőkkel, új turbófeltöltővel, nagyobb felületű köztes hűtővel, új kipufogórendszerrel és motorvezérléssel csiholták ki a motorból. A Mitsubishi UK-nél azonban nem elégedtek meg ennyivel.

Megnövelték a nyomtávot, Eibach rugókkal közelebb engedték a kocsit a földhöz, továbbá könnyű 18-as felniket és spéci gumikat, valamint átfésült fékrendszert pakoltak a kocsi alá. Az Evo S-AWC négykerék-hajtását ellenben változatlanul hagyták. A megnövelt teljesítmény a megjelenésben is kifejezésre jut; a kocsit agresszív optikai csomaggal vadították meg, az utastérben pedig FQ-400 feliratú kézifékkar és karbon váltógomb jelzi a csúcskivitelt. A Lancer Evolution FQ-400 árát 49,999 angol fontban állapították meg.


Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.