Hozzánk is jön a Sports Tourer

Az Opel továbbra is a magyarországi személyautó eladások élén

A drámaian visszaesett magyar autópiacon az Opel márciusban is kiemelkedően szerepelt és így az első negyedév végén vezeti a személyautó eladásokat.

2009.04.09 09:15ma.hu

A nehéz évkezdet után februárban az Opel piaci részesedése 17,4 százalék volt, a március is – 1.407 eladott személyautóval – 15% fölött zárult, és így az év első három hónapjának összesítésében is az Opel vezet 14 százalékos részesedéssel, 3.159 eladott gépkocsival.

Az Astra H modellje nemcsak az Opel eladásokban került az első helyre, hanem az első negyedévben a legnagyobb számban eladott modell volt a teljes magyar piacon 1.462 darabbal. Az Opeles „dobogó" második fokán az Astra Classic, a harmadikon a Corsa áll és már a negyedik legsikeresebb Opel a két hónapja bemutatott Insignia.

A 2009-es „Év Autója" rövidesen új változattal bővül: a jövő hónapban érkezik a magyar piacra az Insignia Sports Tourer. E sportos kombi változatnak magyar vonatkozású érdekessége a 180 lóerős 1.6-os benzines turbomotor, amely kizárólag Szentgotthárdon készül.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.