500 kilométerre kiterjesztett hatótávú villanyautó

Genfi világpremier: 2011-ben érkezik az Opel Ampera

A General Motors Europe elnöke, Carl-Peter Forster leplezte le a kiterjesztett hatótávú villanyautót, amely a tervek szerint 2011 végén kerül gyártásba - Angliában jobboldali kormánnyal, Vauxhall márkanéven.

2009.03.10 12:58OPEL

"Az Opel Ampera újabb bizonyíték a GM vezető szerepére az autózás villamosításában," jelentette ki Carl-Peter Forster. "Úttörő Voltec hajtásrendszere éppen az a mindent megváltoztató technika, amelynek segítségével az autóipar megfelelhet az energetikai és környezeti kihívásoknak."

Az ötajtós, négyüléses Ampera formáját az Opel díjnyertes design-nyelve, a szobrászat és a németes precizitás ötvözete ihlette, és sok stíluselem származik az innovatív Flextreme és GTC Concept kiállítási autóktól. "Nem is lehetett volna méltóbban ünnepelni az Opel 110 éves újító tevékenységét az autóiparban, mint az Ampera leleplezésével," mondta Alain Visser, a GME alelnöke. Az Ampera kerekeit mindig, minden sebességnél villanymotor hajtja. 60 kilométerre elég a 16-kWh kapacitású lítiumion-akkumulátor energiája, ilyenkor zéró a CO2-emisszió.

Amikor lemerülőben van az akku, motor-generátor egység toldja ki több mint 500 kilométerig az Ampera hatótávját. Az Ampera háztartási, 230 voltos konnektorról tölthető fel. A GM Europe többek között a spanyol Iberdrola bevonásával elemzi a konnektoros villanyautók feltöltéséhez szükséges infrastruktúra követelményeit.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.