Filmvásznon a Lancia

Az első Lancia Angyalok és Démonok kollekció

A Lancia és a film világa közötti, rendkívül szoros kapcsolat a huszadik század elején született meg, és úgy tűnik, a gyártó tartja magát ezekhez a hagyományokhoz.

2009.03.06 09:40ma.hu

Több mint egy évszázadon keresztül szerepeltek Lancia gépkocsik a legkülönfélébb filmekben, vígjátékoktól a drámákig, nem egyszer a forgatókönyv szerves részeként. A jelenlegi modellválaszték is számos olasz és nemzetközi filmben kapott már szerepet. Vegyük például a legutóbbit, a Delta nemzetközi reklámfilmjét, ami voltaképpen nem is reklám volt, hanem egy sztárokat felvonultató mini játékfilm, Richard Gere-rel a főszerepben, Ennio Morricone eredeti zenéjével.

Emellett a Lancia Delta a Columbia Sony Pictures sikerfilmjében, az Angyalok és démonokban is megjelenik. A film Dan Brown azonos című bestselleréből készült, a Da Vinci kód folytatásaként. Mindkét sikerfilmet Ron Howard rendezte, Langdon professzor szerepét pedig mindkettőben Tom Hanks játssza.

A Delta részvétele jóformán természetes volt a filmben, hiszen jól példázza a Lancia márka jellegzetességét – „angyali emissziók, démoni teljesítmény”. Ebben az értelemben erős párhuzam fedezhető fel a film címe és a Lancia modellek – a Delta, a Musa és az Ypsilon – jellegzetességei között. Utóbbiak fejlett motorjai (1,9 literes, 190 lóerős Twinturbo Multijet, 1,3 literes 95 LE Multijet, és 1,3 literes, 105 LE Multijet) kategóriájuk élvonalát képviselik alacsony C02-kibocsátásukkal és nagy teljesítményükkel.

Ráadásul ez a kettősség optikailag is megjelenik: a Delta, Musa és Ypsilon modellek újszerű színvilágában: fehér karosszériával és fényes fekete tetővel lépnek színre. A belső tér ugyancsak fekete: Airtex az Ypsilon és Musa esetében, bőr és Sportivo Alcantara a Deltánál. A kettős színkombináción túl mindhárom autó igen gazdag kivitelű; felszereltségük többek között klímaberendezést, CD/MP3-lejátszós rádiót, bőr kormányt audio távvezérlőkkel, Blue&Me rendszert és könnyűfém keréktárcsákat tartalmaz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.