Váltak, de újra házasodnának

Újra összeállna a Delphi és a General Motors

A General Motors egy bennfentes informátor szerint a korábban a részét képező, de 1999-ben elszakadó Delphi alkatrészgyártó vállalattal tárgyal. A jelek szerint a cég újraintegrálása a M újjáépítési stratégiájának része.

2009.02.10 19:24Világgazdaság Online

Egy évtizede szakadt el a Delphi a General Motors-tól, most pedig a vállalat nagy részét újra magához kapcsolná az autógyártó óriás – írja a Reuters egy magát megnevezni nem kívánó informátorra hivatkozva. A GM-nek február 17-ig be kell mutatnia az amerikai államnak azt a stratégiát amellyel újra életképessé tudja tenni a céget, az informátor szerint ennek része a Delphi újraintegrálása is.

Amikor a GM 1999-ben megvált a Delphitől, több százezer dolgozó egészség-és nyugdíjbiztosításának fizetését vállalta, az újraszervezés költsége 11 milliárd dollárt tett ki. a Delphi 2005-ben kért csődvédelmet, és tavaly április óta próbálja újraszervezni önmagát. A két cég között állítólag egy hónapja kezdődtek meg a tárgyalások a Delphi egyes részeinek megvásárlásáról. Sem a GM, sem a Delphi nem kommentálta a hírt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.